top of page
L'Espai

A l’Oreneta som conscients que l’espai forma part de la nostra vida des de que naixem, ja que tot allò que ens passa s’esdevé en un lloc i temps determinats. A més, hem de tenir present que els infants d’aquestes edats són molt sensibles a tot allò que els envolta. Per això, l’espai és una part molt important del nostre projecte, de manera que l’hem creat amb la intenció de fomentar el benestar dels infants, tant físic com emocional.

L’Oreneta és un espai càlid i acollidor, amb una estètica pensada i cuidada. Volem que els infants s’hi sentin segurs, còmodes i respectats, amb una llibertat de moviment i d’acció que els facilita descobrir per ells mateixos totes les opcions de l’espai, segons les seves necessitats i interessos.

Parlem d’un espai ampli i diàfan, que permet ser compartit d’una manera agradable entre totes i tots. A més, el mobiliari i material estan adaptats a la mida dels infants i tot allò que poden fer servir està al seu abast,  per tal de potenciar la seva capacitat autònoma i la pròpia elecció de les possibilitats de joc. Les propostes que els infants poden trobar als diferents microespais estan pensades per a donar resposta a les necessitats i processos propis de l’etapa en la qual es troben.

També ha sigut necessari trobar un tipus de material força càlid, com la fusta, la tela o elements naturals. Aquests materials són versàtils, força oberts i poc estructurats, oferint diverses possibilitats de joc. Volem potenciar la imaginació i la creativitat dels infants, deixant que siguin ells mateixos els creadors de les seves pròpies històries amb tot allò que troben.

bottom of page